Vaillant hivatalos szervizpartner


A vállalkozás legfőbb elérhetőségei


Telefonszám: +36 99 523 085 - Ha felhívod - kérlek, hogy hivatkozz a HÁZ-HOZ Info weboldalára!


Cím: 9400 Sopron, Lehár Ferenc u. 57.

E-mail cím: info@gyuratz.hu

Webcím: gyuratz.hu

Szlogen: ... mert mi jobban igyekszünk!


 • Viessmann
 • Buderus
 • Termomax
 • Junkers
 • Wolf
 • Immergas
 • Bosch
 • Fondital
 • Gree
 • Sanier Duval
 • Radiant
 • Ariston

Az alábbi riportban Gyurátz Lászlóval a Gyurátz Épületgépészet és Klímatechnika Kft tulajdonos-ügyvezetőjével beszélgetek abból az alkalomból, hogy 1-2 év távollét után ismét hirdetést jelentet meg kiadványunkban.

Báthori Mátyás Gábor: Üdvözöllek Laci, mi volt az oka az elmúlt évek távolmaradásának?

Gyurátz László: Szia Matyi. Tudom olyan időket élünk, ahol az emberek ki vannak éhezve a szenzációra, a „szaftos pletykákra”, de én nem tudok semmi ilyennel szolgálni. Egyszerűen csak annyi történt, hogy vállalkozásom elért egy olyan szintre, ahol már nem működhettek kézi irányítással a dolgok. Ezért az elmúlt évek az átszervezésről szóltak. Ezt ahhoz tudom hasonlítani, mint amikor úgy dönt valaki, hogy modernizálja, bővíti a házát, de ez olyan átalakítással jár, hogy ideiglenesen ki kell költöznie onnan, mert olyan nagy az változtatás, hogy nem célszerű ott laknia, ha nem akarja, hogy a munkák alatt rászakadjon a plafon. Ez a „rászakadó plafon” a mi esetünkben az általunk nyújtott magas szakértelem és pontosság volt. Tehát semmi sértődés, semmi konkurenciához való átpártolás nem történt. Mindig is nagyra becsültem a korrekt becsületes munkát, amit végzel a hirdetési piacon.

B.M.G.: És kész az „új ház”?

Gy.L.: Látod itt vagyok, 😊 mint előbb mondtam nem engedhetem meg magamnak, hogy félmegoldásokkal jelenjek meg az ügyfeleknél. Nagyon vártam már a „visszaköltözést”!

B.M.G.: Beavatnál az újdonságokba?

Gy.L.: A legfontosabb, hogy mindkét fiamnak sikerült olyan jövőképet felvázolnom, hogy fantáziát láttak abban, hogy tovább vigyék a szakmát. Mindketten épületgépész technikusként arcképes gázszerelői igazolvánnyal rendelkeznek. Míg Bence a műszaki előkészítésben (tervezés, költségvetéskészítés, informatikai háttérmunka) jobb, addig Soma gyakorlatiasabb. Remekül kiegészítik egymást, ideális kezekben lesz majdan a cég velük! De ez még a jövő zenéje, hiszen „még csak” 52 éves vagyok, de a bevezetett változtatások mind a stabil jövőképet szolgálják, ezek a következők:

Létszámunk jelenleg 12 fő, de további bővítést tervezünk, ha találunk olyan kollegát, aki megfelelő színvonalon tud képviselni bennünket. Ennyi ember munkáját, már nehéz egy emberként átlátni ezért különválasztottuk a „termelést” (csőszerelők, műszerészek) és az adminisztrációt (hibafelvétel, számlázás) Mindkét osztály kapott egy vezetőt. Fontosnak tartottam, hogy ne kívülről kerüljön valaki a posztra, ezért 2 kipróbált harcostársam került kiemelésre, akik már több mint 10 éve dolgoznak a cégnél. A hölggyel illik kezdeni Tiszai Gabi felel az adminisztrációért, míg Heizer György a műszaki vezető.

Ügyfeleink hívása egy olyan call centerrel kiegészített ügyfélszolgálati szoftveren keresztül érkezik be hozzánk, ami kizárja, hogy legyen akár 1 olyan hívás is, ami nem kerül feldolgozásra. Ezen felül minden elvégzett munka után elégedettségi űrlapot küldünk ki, amit rendszeresen kiértékelünk, hogy napról-napra még jobbak legyünk. Ez lehet, hogy elsőre bonyolultnak hangzik, de az ügyfeleink csak annyit vesznek észre az egészből, hogy mi jobban igyekszünk (W.I. véleménye rólunk) Bizonyítványunk a következő: Gyorsaság: 4,34; Szakértelem: 4,7; Rugalmasság: 4,56; Kedvesség: 4,68; Ár-érték arány: 4,25; Összbenyomás: 4,57 Mindemellett az ügyfeleinknek 15,24 %-a gondolja csak úgy, hogy drágábbak vagyunk, mint a hasonló profilú vállalkozások.
(Az értékelés a 2019. szeptember 1. állapotot tükrözi 316 nem válogatott vélemény alapján, amiben 1-5 skálán kellett értékelni bennünket, ahol a legjobb az 5)

B.M.G.: Mik a legnagyobb kihívásotok mostanság?

Gy.L.: A tavalyi évben az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy a Vaillant berendezéseket is beüzemelhetjük, karbantarthatjuk, javíthatjuk. Ezt eddig nem is hirdettük, mert úgy gondoltuk, hogy ebbe nem lehet csak úgy „hűbelebalázs” módon belevágni. Ezért komoly erőfeszítéseket tettünk, hogy méltók legyünk egy ilyen tradicionálisan nagy márka képviseletére. Mi is kíváncsiak várjuk, hogyan bírjuk – a már korábban is ellátott gyártmányok (Saunier Duval, Bosch, Junkers, Buderus, Wolf, Ariston, Immergas, Termomax) feladatai mellett – a megnövekedett terhelést!
De 3 dolog miatt nem engedhetjük meg magunknak a kudarcot:

A márka és cég hírnevét nem szeretnénk kockáztatni

A fertőpart települései és az ott élő emberek a mai napig a kedvenceim. Az 1990-es években ott kezdtem érdemben a szakmát. Szinte minden ingatlanban megfordultam, mint műszaki átvevő vagy/és mint tervező. Nagyszerű embereket ismertem meg, kitünő barátra tettem szert. A „gázprogram” lecsengésével ezek a kapcsolatok lazultak, de kitörölhetetlen nyomot hagytak szívemben azok az évek. Remélem, hogy rám is hasonlóan emlékeznek, ezt nem szeretném lerombolni.

Cégünk egyik legkiválóbb gázszerelője Holper Ferenc Petőházán született a mai napig ott él, megbecsült tagja a közösségnek. Tudom, hogy – bár a települések egy része város lett, de szerencsére – megmaradt az emberek közötti őszinte nyíltszívű kapcsolat. Feri nem csak a kollegám, hanem a barátom is. Ezt a barátságot nincs az a pénz amiért kockáztatnám.

Úgy érzem becsülettel felkészültünk! Önbizalommal, de egészséges „vizsgadrukkal” várjuk a megmérettetést!     

B.M.G.: Köszönöm a beszélgetést!

Gy.L.: Én köszönöm a lehetőséget!A HÁZ-HOZ Újságban megtalálható hirdetés

Szuper! Hurrá!

Ennek a vállalkozásnak honlapja is van...

A gyuratz.hu webcímen további információkat is megtudhatsz róla!


Vissza a többi hirdetéshez!